Selecteer een pagina

Een koninklijke soep voor iedereen, met een Argentijns spicy tintje van onze Maxima!

4-6 personen

scheut olijfolie

1 flespompoen, geschild en in grove stukken gesneden*

2 flinke uien, fijngesnipperd

3 teentjes knoflook, uitgeperst

1 Spaanse peper, fijngehakt (evt. de zaadjes verwijderd)

1 blik tomatenstukjes of gepelde tomaten

1ltr groente- of kippenbouillon

1 pot a 400 g kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt

100 gram chorizo, in blokjes gesneden en uitgebakken

geraspte Manchego

2 takjes peterselie, fijngehakt

Bereidingswijze:

Verhit de olie in een soeppan. Bak de pompoenstukken, uien, knoflook met de Spaanse peper en een snuf peper en zout goudbruin aan.

Voeg de tomaatstukjes toe en schenk de bouillon erbij, laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

Pureer de soep met een staafmixer of in de blender. Proef of de soep naar je smaak is.

Voeg de kikkererwten toe en laat de soep nog even goed doorwarmen.

Schep de soep in koppen of soepbordjes en garneer met de chorizo, Manchego en peterselie.

*kun je geen pompoen vinden, met zoete aardappel (ongeveer 750-1000 g) is de soep ook erg lekker!