Selecteer een pagina

 

4 personen:

  • 500 g biologische kipfilet
  • 1 klein sjalotje
  • 1 ei
  • 1-2 el (glutenvrije) paneermeel of vers broodkruim
  • 1-2 takjes peterselie
  • 500 g asperges
  • 1 avocado, ontpit
  • 2 el (plantaardige) dikke yoghurt en/of mayonaise

 

  • 1 tl kerriepoeder
  • fijngehakt verse kruiden naar keuze; bieslook, koriander, peterselie
  • olie
  • 1 stengel citroengras
  • 2-4 el Japanse sojasaus
  • 4 kropjes little gem of andere sla
  • takje koriander en wat partjes limoen

 

Bereidingswijze:

Maal de kipfilets met het sjalotje, ei, paneermeel, peterselie en een flinke snuf zout en peper in de keukenmachine fijn. Draai er 4 gelijke ballen en zet ze afgedekt weg in de koelkast.

Schil de asperges en snijd ze in 4 gelijke partjes.

Pureer in een hoge kom de avocado, yoghurt en/of mayonaise, kerriepoeder, verse kruiden en een snufje zout en peper goed door elkaar.

Neem 2 koekenpannen. Verhit in een koekenpan een scheutje olie en leg hier de vier kipgehaktballen in, druk ze plat en bak ze om en om goudbruin en gaar. Zet tussendoor een deksel op de pan zodat de burgers goed doorgaren.

Gebruik de andere koekenpan om de asperges goudbruin en beetgaar in te bakken. Laat eventueel een gekneusde stengel citroengras meebakken. Blus af met een scheutje sojasaus.

Verdeel de burgers en asperges over voorverwarmde borden en garneer met een partje limoen en een takje koriander. Serveer er de saus bij en een knapperige groene salade.