Selecteer een pagina

2016 is weer begonnen met voor velen de grote wens nu eindelijk toch echt eens dat slanke lichaam te krijgen.

Welk dieet is het geworden? Ga je dat echt volhouden?  Hè, bah! Dus je start je dag met zo’n vieze maaltijdshake van zo’n poedertje? En mag je dan helemaal geen bordje pasta of zo meer eten?
Ik zeg: NEE, stop, niet doen, zonde van je geld, maar bovenal zonde voor je lichaam! Een dieet is vrijwel voor niemand vol te houden, met als gevolg het beroemde jojo-effect.  Dat wil je toch niet?

Eet Puur, dan krijg je vanzelf het lichaam dat bij je past. Zonder diëten maar gewoon door gezond, vers, onbewerkt, puur en gevarieerd te koken en te eten!

Ik begin dit jaar maar eens met een kleurrijke lauwwarme salade. Want kleur, daar zit wat in!
Vitamines, mineralen, vezels, dus één grote schaal gezondheid. Natuurlijk wel weer helemaal lekker gemaakt met een spicy dressing en een stukje vette zalm. Naast mijn boeken Eet Puur en Eet Puur II ga ik je ook in dit nieuwe jaar voorzien van allerlei makkelijke, gezonde, lekkere én slanke recepten. Voor een gezond, slank en gelukkig jaar!

Mijn goede voornemen? Gewoon lekker doorgaan met waar ik mee bezig ben, nog meer mensen blij maken met Eet Puur. Dat is mijn hobby, mijn werk én daar word ik gelukkig van!
Maar het is goed om jezelf uit te blijven dagen, zo ook voor mij, maar daar kom ik later op terug 😉

Een in alle opzichten fantastisch 2016 gewenst!

 

Oosterse zalm met noedels en regenboogsalade
4 personen
zalm met salade:
200 g hele snijbonen
200 g wortel, schoongeschrapt
2 rode bieten, gekookt
1 avocado
1 groene appel, gewassen
paar druppels citroensap
8 radijsjes
300 g rijstnoedels
scheutje olie
4 verse zalmfilets à 125 g
sesamzaadjes
verse koriander of platte peterselie

lauwwarme dressing:
scheutje olie
1 sjalotje, fijngesnipperd
1 teen knoflook, uitgeperst
3 cm verse gember, geraspt
½ rode Spaanse peper, fijngehakt
1 limoen, uitgeperst
150 ml Japanse sojasaus
4-5 el sesampasta (tahin)

Bereidingswijze:

Kook de hele snijbonen in een pan met ruim kokend water en een snuf zout beetgaar. Spoel de snijbonen onder koud stromend water tot ze koud zijn en snijd ze in de lengte in dunne repen. Doe dit hetzelfde met de wortels en leg ze in een vergiet, overgiet met kokend water zodat ze net niet meer hard zijn. Rasp de bieten grof. Bewaar iedere groente in een apart schaaltje.

Halveer de avocado, verwijder de pit en de schil en snijd de avocado in repen. Schaaf de appel in dunne plakjes en druppel er wat citroensap over om verkleuring tegen te gaan. Snijd de radijsjes in dunne plakjes. Bewaar ook deze groenten ieder in een apart schaaltje.

Begin nu aan de dressing. Verwarm in een steelpannetje de olie en fruit het sjalotje, knoflook, gember en peper aan. Blus af met het limoensap en sojasaus. Laat even zachtjes pruttelen en roer er tenslotte de sesampasta door. Verdun de dressing met ongeveer 4-6 eetlepels water. Zet de dressing apart en warm vlak voor serveren nog even door.

Kook de noedels volgens verpakking beetgaar. Bestrooi de zalmfilets met een draai peper en eventueel wat zout. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de zalmfilets om en om goudbruin en bijna gaar. Het lekkerst is als de zalm van binnen nog rosé is.

Rangschik op een grote platte schaal de groente en de noedels en leg de zalmfilets erop. Schep er wat van de dressing over en garneer met de sesamzaadjes en de verse kruiden.

*het restje is erg lekker om mee te nemen naar je werk de volgende dag.