Selecteer een pagina

Het is weer volop aspergetijd! Geniet van dit witte goud…

 

Asperges groeien niet voor niets in de lente. Ze bevatten het stofje glutathion. Glutathion helpt je lever te reinigen, maar gaat ook bacteriën en virussen tegen. Door het eten van asperges houdt je lichaam als het ware een grote lenteschoonmaak.

 

Wil je weten of de asperges vers zijn? Wrijf er dan twee langs elkaar, als ze een piepend geluid maken dan zijn ze vers.

 

Als de zon schijnt en het is warm kunnen ze 10 centimeter per dag groeien!

 

Je kunt rauwe asperges geschild, gewassen en gedroogd  heel goed in een diepvrieszak invriezen.

 

Waarom ruikt je urine vreemd na het eten van asperges?

Dat komt door de vochtafdrijvende werking en omdat het eten van asperges de werking van je nieren extra stimuleert.

 

Asperges zitten vol mineralen, zoals magnesium, kalium, calcium en zink.

 

Ze bevatten ook veel vitamines waaronder veel vitamine E, daarom zijn asperges één van de meest lustopwekkende voedingsmiddelen.

 

Groene asperges bevatten nóg meer  vitamines dan witte.

 

Asperges bevatten erg weinig calorieën. Je kunt dus met een gerust hart genieten van een extra portie!

 

Verwerk asperges eens rauw in een salade.

Schil witte asperges en verwijder het houtachtige stuk. Besprenkel met wat citroensap, olijfolie een snufje zeezout en zwarte peper.  Garneer de salade met wat je maar lekker vindt: verse kruiden, quinoa, geraspte Pecorino, gerookte vis, noten, ei…..